”Att svära i kyrkan” – Recensioner

Ett citat ur Bibliotekstjänsts recension i BTJ-häftet:

”På mestadels lättläst och medryckande prosa får vi här i 23 inlägg som vart och ett på sitt sätt beskriver ömsom problemet med materiell tillväxt och varför denna är ohållbar, ömsom hur det har uppkommit, hur det påverkar oss, hur vi kan förmås att ändra synsätt, hur vi kan agera för att ställa om oss själva och samhället, och mycket mer. Varje författare presenterar sig själv, och de flesta inläggen innehåller lästips. Detta är en viktig bok; ja, kanske viktigare än alla de ofta högst kvalificerade böcker som redan har skrivits i detta ämne. Alla borde läsa den!”
(Lektör: Mats Dannewitz Linder)

– – – –

Ann-Christin Gramming har recenserat på Köpstoppbloggen. Hon kommenterar en handfull av bidragen och avslutar med:

”Jag gillar verkligen blandningen av författare och hur alla bidrar till olika perspektiv på miljö- och klimatfrågor. Eftersom bidragen utgår från ett ganska brett konsumtionskritiskt perspektiv gör det inget att innehållet spretar – det finns ändå en tydlig röd linje. Perfekt läsning både för den som vill ha en introduktion i ämnet och för den som vill få ny inspiration och insikt.”

– – – –

Karl-Erik Edris har i sitt nyhetsbrev 3:2013 en grundlig recension som han avslutar så här:

Att svära i kyrkan är en infallsrik och tänkvärd antologi om den ekonomiska tillväxtens komplikationer. Den bör helt enkelt läsas och begrundas. Och det spelar ingen roll om man redan är frälst, eller likgiltig eller skeptisk eller ilsket negativ när det gäller själva sakfrågan. Det finns mycket att hämta för alla i den här lilla dyrgripen”

– – – –

Under Almedalsveckan gjorde SR denna intervju med Pär Holmgren och Boo Östberg.