Västtrafiks betalsystem – en sämre fyrstegsraket

23 juli 2015

Jag brukar vanligtvis skriva om frågor som det orimliga med ständig tillväxt och globala begränsningar med trytande naturresurser, men för en gångs skull dyker jag ner i det riktigt lokala och skriver en debattartikel i GP om Västtrafiks betalsystem. En god kollektivtrafik är nämligen viktig!

Min granskning visar ett system som i komplexitet slår det mesta med fyra olika sorters zoner, elva unika zonpriser och en kilometertaxa som mäts över ett avstånd som få vet vilket det är…

I en slutkläm säger jag ”Med den dyrköpta erfarenheten av en världsunik lösning borde ett absolut krav vara ett etablerat system som i andra städer kan uppvisa både nöjda kunder och en felfri drift”

Vi är inte unika, välj ett ENKELT, etablerat system. Ett kriterium borde vara att det på en minut ska gå att förklara hur det fungerar för en person som inte är infödd göteborgare och som inte har svenska som modersmål.

Previous post:

Next post: