Pär Holmgrens inlägg i antologin

15 februari 2015

Pär Holmgren är för många ett välkänt ansikte som TV-meteorolog, men numerära är det inte väder utan klimathotet och hållbarhet i en vid bemärkelse som står i fokus.

I höstas kom han ut med boken Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt där han skriver om klimat, men också om ekonomi, social hållbarhet och ger tankar om vad både makthavare och vi ”vanliga människor” kan göra. Förstås utgiven på det egna förlaget Pärspektiv.

Hans avsnitt i antologin har titeln ”Vi låter det ske framför våra egna ögon” och det han då har i tankarna är bland annat de destruktiva planerna på att med ett varmare klimat vända blicken mot Arktis för att borra efter ännu mer olja. Och han sätter in klimathotet i ett sammanhang med tre ”E” – Ekologi, Energi och Ekonomi.

 

Samtliga kapitel kommer efterhand att finnas här och på Steg3:s blogg.
Och hela antologin, som bok eller e-bok, går förstås att köpa eller låna.

Previous post:

Next post: