Katarina Bjärvall liftar

01 februari 2015

Katarina Bjärvall är författare och frilansjournalist som hittills har jag skrivit fyra böcker – romanen Under tiden, reportageboken En gravad hund om språk och två debatt-/analysböcker om överkonsumtion: Vill ha mer – om barn, tid och konsumtion och Var är du? Människan och mobilen. Just nu arbetar hon med nästa bok som väntas komma ut senare i år. Också i den lovar hon att utforska konsumismens drivkrafter.

I antologin Att svära i kyrkan ger hon sig ut med tummen över vägen och skissar fram liftandet som ett sätt att sabotera konsumtionskulturen. Att lifta är att spara pengar och miljö men också att osäkra tillvaron, öppna sig för slumpen och hitta tillit till mänskligheten. I framtiden, tror hon, kan det bli så pass ovanligt att ha en egen bil och så pass självklart att be att få åka med att de flesta bilar som rullar har en eller ett par liftare som passagerare.

Här finns hennes bidrag i antologin.

Samtliga kapitel kommer efterhand att finnas här och på Steg3:s blogg.
Och hela antologin, som bok eller e-bok, går förstås att köpa eller låna.

Previous post:

Next post: