Bokmässan

19 september 2012

Nu är det bara en vecka kvar till en av årets absoluta höjdpunkter – Bokmässan i Göteborg.

Som författare utan stöd från ett stort förlag är det extra roligt, och matnyttigt…

 • 2008 gick jag där ganska planlöst, med vaga skrivartankar i bakhuvudet.
  .
 • 2009 hade jag ett nästan färdigt manus i väskan. Försökte så frön hos diverse förlag, men spanade samtidigt på tryckerier, illustratören, bokdistributörer och annat bra-att-ha-koll-på för en barfotaförläggare.
  .
 • 2010 hade jag egna böcker i ryggsäcken och försökte locka boklådor och en och annan recensent.
  Lyckades få Johan Ehrenberg i ETC:s monter att ta in min bok, så det var blev premiär för egensålda böcker på mässan.
  .
 • 2011 delade jag en minimonter med Lars och Doris med Lester Browns böcker och Jackie med Rädsla eller Kärlek.
  .
 • 2012 är jag del i ett nytt spännande sammanhang i föreningen Egenutgivarna. Ett gäng med en fantastisk energi och drivkraft! Här finns traditionell skönlitteratur, barnböcker, kåserier, science fiction, deckare, coffetable-böcker, och förstås böcker om bokutgivning.
  Vi kommer att finnas i Monter A02:52. Själv kommer jag varje dag under fredag-söndag att ha ett kort monterprogram kring tillväxtens dilemma.
Kristina Svensson september 24, 2012 kl. 18:22

Trevlig sammanställning! Och med den utvecklingen kan jag inte låta bli att undra vad det ska stå 2013 :-).

Stellan Tengroth september 24, 2012 kl. 18:39

Vad 2013 har i sitt sköte vet vi inte, men Bokmässan är utan tvekan vanebildande…

Previous post:

Next post: