Den stora vändpunkten

14 augusti 2011

David Korten skrev för några år sedan boken ”The Great Turning: From Empire to Earth Community”.

Jag fick tipset från Lena Jarlöv som läst den, tagit djupt intryck och gjort en insats med att översätta en sammanfattning av boken.
Ursprungligen skriven av David Korten själv för YES Magazine.

Vad kommer framtida generationer att kalla vår tid?
Kommer de att tala med vrede och frustration om ”Det Stora Sammanbrottet”, då en orimlig konsumtion överskred jordens bärkraft och ledde till en accelererande våg av kollapsande ekologiska system, våldsam kamp om det som återstod av planetens resurser och en dramatisk befolkningsminskning? Eller kommer de att se tillbaka med glädje på ”Den Stora Vändpunkten”, då deras förfäder förverkligade den mänskliga naturens utvecklingsmöjligheter, vände kris till möjlighet och lärde sig att leva i en kreativ gemenskap men varandra och Jorden?

Lenas svenska sammanfattning.

Boken finns att köpa hos bl.a. Bokus, men är rätt dyr. Finns säkert också att låna

 

 

Previous post:

Next post: