Bortom tillväxtens dilemman

07 juli 2011

Ingemar Gustafsson, i vanliga fall förknippad med tidningen CAMINO, har skrivit rapporten ”Bortom tillväxtens dilemman”.

Detta är en lättläst exposé över de viktiga frågorna som har med tillväxtens gränser att göra.
Framförallt en beskrivning av dilemmat vi sitter i med en exponentiell tillväxt som hela vår välfärd och det ekonomiska systemet är beroenda av. Kontrasten till detta är de tydliga gränser. De som kommer att sätta stopp för tillväxten varken vi vill det eller ej.

Den föredömligt korta (30 sidor) rapporten innehåller också en del om kopplingen till bank- och finans, samt lite tankar om hur man kan komma vidare: kortare arbetstid och energibesparande lösningar är en del. Men det räcker förstås inte om man inte gör upp med själva idén att tillväxt skulle vara möjlig.

Rapporten kan laddas ned från CAMINO:
http://www.caminomagasin.se/bloggar/ingemar-gustafsson/bortom-tillvaxtens-dilemman

 

Previous post:

Next post: