Niklas Nordström lever i det förgångna

19 januari 2011

Läser en krönika av Niklas Nordström i GP och blir helt matt..

Hur kan karln på fullt allvar tro att bara för att tillväxten var saliggörande på 1950- och 1960-talen, den med automatik skulle var det när vi nu skriver år 2011. 

Nordström skriver:
Ska Socialdemokraterna återvinna folkets förtroende får partiet aldrig tveka i insikten om tillväxtens avgörande betydelse

Ja det är nog rätt om man menar att det gäller att inse att tillväxt är något som är möjligt under en begränsad period, men att ständig tillväxt är något som bara kan höra hemma i en sagobok. Om S skall ha någon chans att bli annat än ytterligare marginaliserade måste de med all säkerhet våga ställa de relevanta frågorna när det nu blir allt mer uppenbart att vi är nära gränser då tillväxten faktisk inte längre är möjlig. Inte för att jag och andra är ”tillväxtkritiska” utan för att vi med enkla medel kan inse att den helt enkelt inte kan vara möjlig.

Det gäller att gilla läget och göra det bästa av den insikten.

Nordström anklagar andra för att vara rädda för utveckling och förändring.
Ett märkligt påstående från en som hämtar sina lösningar femtio år bakåt i tiden.

Med sådana vänner som Niklas Nordström behöver Socialdemokraterna inga fiender.

Osunt januari 19, 2011 kl. 8:46

Inte minst med tanke på Niklas syn på gränserna mellan lobbyism och politik som han gav uttryck för i Prime-affären. Det finns en hel del naivism, både när det gäller tillväxt och hur innehållet i politiken kan påverkas av olika intressenter.

Det verkar ju åtminstone finnas några sossar som har lite bättre koll, tex Lena Sommestad som skrivit en del om både tillväxt och lobbyism. Hon (precis som Marika Lindgren Åsbrink) säger visserligen också att tillväxt är the shit, men de har åtminstone en ganska nyanserad bild.

Riksmicke mars 6, 2011 kl. 18:51

Håller med! Vi måste få ett slut på infiltrationen av idioter i politiken! Låt oss arbeta för förnuft, ansvar, solidaritet och medmänsklighet- och RÄTTVISA- i samhället! Höj skatterna så vi får råd med en bra vård/ skola/ omsorg igen! Ge alla tak över huvudet NU- vare sig de är missbrukare eller inte, rumäner eller inte, osv.

Lena Sommestad bör bli partiledare i (s), eller åtminstone partisekreterare. Detta är (Nog) allmänna meningen i KSF (Kulturarbetarnas Socialdemokratiska Förening)- Stockholm!

Gå med i ett parti, vilket som helst, och se til att de får en sansad väljarkår av passiva men talföra medlemmar, som kan inifrån påverka alla sju partierna (åtta! SD behöver vid Gud förnuftiga, icke-xenofoba medlemmar!)!

Vi ses på barrikaderna!

Det ligger en krog på vägen till varje revolution

MVH

riksmicke@hotmail.com
0765-984993
http://www.radio

Previous post:

Next post: