Heja KD, du var först Göran Hägglund

04 juni 2010

jag har skickat boken till alla partiledare/språkrör.
Så här långt har det varit tyst som i graven, men idag fick jag ett brev från Göran Hägglund.

Han har inte läst boken, utan lämnat den vidare till en kollega inom KD.
Jag lastar honom inte för det. Jag har full förståelse för att det är snärjigt att driva valrörelse.

Nu återstår det för mig att jaga de andra sju. Visst vore det kul om man kunde få åtminstonde någon att våga sig ut på arenan och faktiskt reflektera kring det (o)möjliga med en fortsatt ekonomisk tillväxt.

Och jag vet ju vem inom KD som fått stafettpinnen. En person att ta en diskussion med.

Anders juni 8, 2010 kl. 19:11

Gissar att det kanske är Anders Wijkman? 🙂

Stellan Tengroth juni 8, 2010 kl. 20:06

Nej, det var det inte…
Anders Wijkman är ju en av de mest framsynta, men jag tycker att det är minst lika roligt om det är någon annan som vågar fundera kring frågorna 🙂

Anso juli 2, 2010 kl. 7:29

Om jag inte minns helt fel så har Wijkman lämnat KD… han gick i varje fall ut i en artikel i tidningen VI och menade att han var besviken för att ”underlivsfrågorna” tog för stor plats i KD och att han inte efter alla dessa år lyckats få gehör för de viktiga frågorna. Eller om det var i en intervju i radion han sa det. Men i alla fall. Roligt om KD läser boken hur som helst!

Stellan Tengroth juli 2, 2010 kl. 17:06

Hade inte hört detta, men kan inte säga att jag är förvånad över att han lämnat KD. Känns ju inte som de profilerat sig när det gäller de viktiga framtidsfrågorna..
Jag har jagat en annan representant för KD, men än så länge utan att få napp. Till viss del pga semestrar. Trots allt är jag uppriktigt intresserad av reaktioner.

Eric juli 23, 2010 kl. 9:53

Vilken bra webbsida,
Jag är en ekologisk ekonom som hobbyforskar kring ämnet tillväxt och miljö. Är även medlem i KD och har uppdrag som fritidspolitiker.
Kristdemokraterna är faktiskt kritiska till tillväxt som utarmar miljön. Partiet talar om hållbar tillväxt. Men det här med om miljön klarar evig tillväxt känns mer som en filosofisk fråga som måste bearbetas av de mest insatta. Sedan måste frågan komma från medlemmarna.
Kolla gärna in följande sida: http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Principprogram/Kapitel6
Och sedan: http://steadystate.org/

Stellan Tengroth juli 23, 2010 kl. 19:46

Hej,
va roligt att du gillar min sida.
Jag hoppas att KD kan våga vara en progressiv kraft i dessa frågor.
När jag ögnade igenom din länk till KD:s principprogram hittade jag i alla fall inte orden ”Hållbar tillväxt”. Det är i så fall ett gott tecken.
Vad som var intressant var en referens till forskning som sa att jorden inte klarar mer än en halv miljard människor med vår livsstil. Utan att ha läst bakgrunden är jag rädd att det är korrekt. För mig är det ytterligare en pusselbit som säger: tillväxten är omöjlig.

Tackar för tipset till http://stedystate.org. Jag har lagt till den till min samling med bra länkar på min web-plats.
//Stellan

Previous post:

Next post: