Kortare arbetstid.

26 april 2010

Idag är det nästan ingen som driver denna fråga.
Gudrun Schyman och FI är ett av få lysande undantaget. Läs henne i GP.
Opinionsundersökningar visar att väldigt många av oss om vi hade chansen skulle vilja ha en kortare arbetstid. Ändå anses det idag nästan tabu att knysta om detta. Istället hör man ropen på att vi skall jobba högre upp i åldrarna och det verkar som om det är en naturlag att det betalda arbetet skall vara åtta timmar, fem dagar i veckan.

Det är inte bara för att utmana det Lutherska som jag är övertygad om att en god framtid måste betyda mindre arbete. Nej, det viktigaste är att det antagligen är det enda sättet att minska rovdriften på miljön och ekosystemen.
Även om det kanske inte är en paroll att vinna val på är det viktigt för planeten att vi konsumerar mindre, blir lite fattigare på pengar. Istället rikare på tid och helt säkert lyckligare.

Leif Engström maj 12, 2010 kl. 18:27

Allmänt kan man säga att det finns ett stort stöd för frågan på medlemsnivå bland de poltiska partierna. Det politiska etablissemanget däremot passar och vågar inte driva frågan. Det finns dock starka motståndsfickor både i Miljöpartiet och Vänsterpartiet. För FI är det dock en valfråga.
Gå med i:
http://www.kortarearbetstid.nu

Previous post:

Next post: