SvD-reflektioner

28 november 2009

För någon vecka sedan fick jag ett erbjudande om en månads gratisprenumeration på Svenska Dagbladet. Småsnål som jag kan vara nappade jag på detta. Att en månads uppehållet på GP bara var värt 14 dagars förlängd prenumeration är en annan sak 🙁 

Några tankar efter lördagsfrukosten:

Att projektet i Dubai med att för lånade pengar bygga fantasiprojekt på konstgjorda öar börjar rämna i fogarna borde egentligen inte förvåna och än mindre bekymra så många. De som har satsat pengar får väl stå sitt kast… bad luck för dem, men vi andra kan väl bara ta en kopp kaffe till och låta det passera. Att världens börser går ner några procent behöver väl inte heller bekymra. Om de har gått upp 46 eller 49% sedan årsskiftet är väl inte värt att slösa så mycket trycksvärta på.

På samma sida finns en artikel om helghandeln i USA. Skall den nå tillräckliga höjder i år? Tveksamt eftersom årets julklapp inte är tillräckligt dyr. 9,99$ för en batteridriven hamster. Hur skall vår framtid se ut med så billiga klappar?

Tre sidor ägnas åt Svenskt Näringsliv i olika skepnader. Har sällan sett en artikel med ordet ”tillväxt” nämnt så många gånger.  Där finns nog ingen som vågar ställa några obekväma frågor.

Dagens biltest var en tysk sportbil för 1,5 miljoner.

Min stilla reflektion är att det kanske är S som ligger bakom kampanjen att sprida SvD till fler frukostbord.

Previous post:

Next post: